Uzmandan elektronik sigara uyarısı: Akciğer yetmezliği, solunum sıkıntısı ve ölümcül sonuçlara yol açabiliyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Elektronik Sigaraların Tehlikelerine Dikkat Çekiyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, elektronik sigaraların kısa sürede akciğer yetmezliği, solunum sıkıntısı ve ölümcül sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Elektronik sigaraların günümüzde ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Akkoyunlu, bu cihazların içerikleri hakkında net bilgiler olmaması ve yan etkilerinin tam olarak bilinmemesi nedeniyle riskli olduğunu vurguladı. Özellikle yeni kullanıcılarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen elektronik sigaralar, akciğerde çeşitli hasarlara neden olabiliyor.

Akciğerlerde Oluşabilecek Hasarlar

Prof. Dr. Akkoyunlu, elektronik sigaraların akciğerde çeşitli sorunlara yol açabileceğini belirterek alerjik reaksiyonlardan ölümcül organ yetmezliklerine kadar geniş bir yelpazede sorunlara sebep olabileceğini açıkladı. Özellikle gençlerdeki yoğun kullanımı, akciğer hastalıklarını ve astım benzeri belirtileri tetikleyebiliyor.

Yoğun Bakıma Yatan Genç Vaka

Elektronik sigara nedeniyle yoğun bakıma alınan genç hasta örneğine de değinen Prof. Dr. Akkoyunlu, bu hastanın akciğerde ve kalpte ciddi hasarlara yol açtığını belirtti. Uzun süre tedavi gören bu hastanın durumu, elektronik sigaraların ciddi sağlık riskleri taşıdığını gözler önüne serdi.

Uzun Dönem Etkileri

Prof. Dr. Akkoyunlu, elektronik sigaraların uzun vadede ne gibi etkilere yol açabileceğinin henüz belirsiz olduğunu, ancak Covid-19’a benzer ciddi klinik tablolara neden olabileceğini söyledi. Bu nedenle, bu ürünlerin gençlerin korunması için sigaraya benzer yasal düzenlemelere tabi tutulması gerektiğini belirtti.

Yasal Düzenlemeler Şart

Prof. Dr. Akkoyunlu, elektronik sigaraların tehlikelerine dikkat çekerek, bu ürünlerin sigaraya eşdeğer yasal düzenlemelere tabi tutulması gerektiğini ve gençlerin korunması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı. 

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.