Türk Eximbank, bu yıl 52 milyar dolarlık destek hacmine ulaşmayı hedefliyor

Türk Eximbank 2025 Yılında 52 Milyar Dolarlık Destek Hacmi Hedefliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Eximbank’ın 2024 yılında yaklaşık 49 milyar dolar destek ile tarihindeki en yüksek destek hacmine ulaştığını belirtti. 2025 yılında ise ihracatçılara yönelik destek mekanizmalarını genişletmeyi ve yıl sonunda 52 milyar dolarlık destek hacmine ulaşmayı planladıklarını açıkladı.

Bolat, Türk Eximbank’ın Yüksek Danışma ve Kredileri Yönlendirme Kurulu toplantısına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Toplantının İstanbul’da gerçekleştirildiğini vurgulayan Bolat, Türk Eximbank’ın 2024’te en yüksek destek hacmine ulaşmasının ardından 2025 yılında ihracatçılara yönelik destek mekanizmalarını genişleterek 52 milyar dolarlık destek hedeflediğini belirtti.

“İleri Teknolojili İhracatın Desteklenmesi Öncelikli Alanlardan”

Bolat, alıcı kredileri ve uluslararası proje finansmanında etkinliğin artırılmasının, yüksek katma değerli, ileri teknolojili ihracatın desteklenmesinin öncelikli alanlar arasında olduğunu kaydetti. Ayrıca, tedarik zinciri yatırımları, sigorta ve faizsiz finans uygulamalarında etkinliğin artırılması ile e-ihracat ve hizmet ihracatına özel finansal çözümler geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

“Türk Eximbank’ın 2025 Yılı İş Programı Görüşülerek Karara Bağlandı”

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Türk Eximbank’ın 2025 yılı iş programının görüşülerek karara bağlandığı bildirildi. Hedefler doğrultusunda paydaş kurum ve kuruluşlar ile ihracatçılardan gelen taleplerin ve yurtdışı ihracat kredi ajanslarındaki yeni eğilimlerin göz önünde bulundurulduğu ve Türk Eximbank’ın stratejik gelişim alanlarının Kurul tarafından belirlendiği ifade edildi.

KAYNAK: AA

Related Posts

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Parası olanla olmayanın farkını böyle anlattı!

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekonomist Yalçın Karatepe Yalçın Karatep, vergi sistemine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Karatepe, sistemin zenginden yana olduğuna işaret ederek, bunu alınan …

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …

e-Devlet’ten kira sözleşmeleri için yeni dönem: Kullanıma açıldı!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmetin bugün itibarıyla emlakçıların da kullanımına açıldığını belirterek, “Gayrimenkul sahipleri, emlak danışmanına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sisteminden yetki verebilecek. Emlak danışmanı da aldığı yetkiyle, kontratı kiracı adayına elektronik ortamda ulaştırabilecek.” dedi.

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.