TTB: Yeni Özel Hastaneler yönetmeliğinin hukuka aykırı maddelerinin iptali için girişimde bulunulacak

Türk Tabipler Birliği: Özel Hastaneler Yönetmeliği Değişikliklerini Değerlendirdi

30 Ocak 2025 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan ve özel hastaneler yönetmeliğinde yapılan değişiklikler hakkında Türk Tabipler Birliği (TTB) ön değerlendirmesini kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada bazı detaylar şu şekilde aktarıldı:

“Yeni düzenlemeler, eskinin istisnai halleridir”

Yayımlanan yönetmelikte yer alan pek çok hüküm, eski yönetmeliğin istisnalarını düzenleyen ek 5. maddesinden alınmıştır. Bu nedenle “yeni” olarak nitelendirilen düzenlemeler aslında eski düzenlemelerin istisnai halleri olarak değerlendirilmektedir. Vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemelerde de iyileştirmeler yapılmış ve özel sağlık kuruluşlarına kadro olanakları devam ettirilmiştir.

“Kadro dışı geçici tabip çalıştırma geniş bir şekilde korunmaktadır”

Yeni düzenlemede, sağlık personelinin özel hastane kadrosunda çalışırken sigortalı olarak çalışacağına dair açık bir düzenleme yer almaktadır. Ayrıca, “kadro dışı geçici tabip çalıştırma” konusu da detaylı bir şekilde ele alınmış ve geniş bir koruma altına alınmıştır. Buna göre faal muayenehanesi olan hekimlerin özel hastanelerde çalışmalarına olanak sağlanmıştır.

“Eski yönetmeliğin kısıtlamaları yeni düzenleme ile taşınmıştır”

Önceki yönetmelikte yer alan bazı kısıtlamaların yeni düzenlemeyle devam ettirildiği görülmektedir. Bu durum özellikle muayenehanesi olan hekimlerin özel hastanelerde hastalarını tedavi etmeleri konusunda yaşanan kısıtlamaları içermektedir. Ayrıca, hizmet satın almalarına ilişkin düzenlemelerde de bazı yenilikler yapılmış ancak belirsizlikler devam etmektedir.

“Hukuka aykırı maddelerin iptali için hukuki girişimde bulunulacaktır”

Yeni düzenlemede yer alan bir diğer önemli konu ise palyatif bakım yataklarına ilişkin düzenlemelerdir. Bu düzenlemelerin kapsamlı bir değerlendirmesinin yapılmasının ardından, hukuka aykırı bulunan maddelerin iptali için gerekli hukuki adımların atılacağı belirtilmiştir.

Detaylı bilgi ve incelemeler için resmi kaynaklara başvurulması önerilmektedir.

Related Posts

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

ÖSYM Açıkladı Sağlık Bakanlığı Personel Alacak

ÖSYM sayfasından paylaşılan duyuruda, KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) ile Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı yapacağı bildirildi. 

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Sivilceye karşı aşı yolda

Fransa merkezli bir ilaç firması, sivilcelerin tedavisi için aşı geliştirmeye başladı.

Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Covid-19 aşısı olanlarda kalp hastalıklarının arttığına yönelik söylentilerin bilimsel bir veriye dayanmadığı belirlendi. İngiltere’de, 46 milyon kişinin verilerini inceleyen bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kesimde hem kalp hem de damar hastalıklarına bağlı ölümlerin daha az olduğu ortaya koyuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir