Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği Güncellendi

Sağlık Bakanlığı, Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliğini Güncelledi

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan açıklamaya göre, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı kapsamında güncellenen yönetmelik, tıp merkezleri, poliklinikler, muayenehaneler ve tüm özel sağlık kuruluşlarında sunulan sağlık hizmetlerinde önemli düzenlemeler içeriyor.

Yönetmelikle birlikte, tıp merkezlerinin TÜSKA akreditasyon belgesi alması zorunlu hale getirildi. Ayrıca, doğum üniteleri için yeni kriterler belirlendi ve elektronik kayıt ve bildirim zorunluluğu getirildi.

Hasta güvenliği ve sağlık hizmetlerine ilişkin yeni düzenlemelerle birlikte tıbbi endikasyon ve uygulama denetimleri artırıldı. Ayrıca, acil üniteleri ve cerrahi müdahale birimlerinin kurulması için şartlar belirlendi ve cerrahi müdahale standartları güncellendi.

Yeni yönetmelikle birlikte, özel sağlık kuruluşu sahipliği için ilave kriterler getirilerek hekimlik mesleğinden yasaklı olan kişilerin sahipliği engellendi. Ayrıca, polikliniklerin tıp merkezine dönüşümü teşvik edilirken, muayenehanelerde çağdaş tıp kurallarına uygun uygulamaların düzenlenmesi sağlandı.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon kurumları için yeni bina ve fiziki şartlar belirlenerek sağlık hizmetlerinin kalitesi artırıldı. Yapılan bu düzenlemelerle özel sağlık kuruluşlarında sunulan hizmetlerin standartları yükseltilirken, hastaların sağlığı ve güvenliği de ön planda tutulmaktadır.

Kaynak: AA / Dilhan Türker Yıldız – Güncel

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.