Nöroloji Uzmanı açıkladı: Yumurta, Alzheimer’a karşı koruyor

Yumurta Tüketimi ve Alzheimer Hastalığı İlişkisi

Nöroloji alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapmış olduğu açıklamada yumurta tüketiminin hafızayı güçlendirdiğini ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabileceğini belirtti. Yapılan son araştırmalar, yumurta tüketiminin Alzheimer hastalığını önlemede etkili olabileceğini gösteriyor.

Alzheimer hastalığı ve yumurta tüketimi arasındaki ilişkiye dikkat çeken Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapılan bilimsel çalışmaların sadece vücut sağlığı değil, aynı zamanda zihinsel işlevlerin korunmasında da önemli olduğunu vurguladı.

Beyin sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili yapılan bilimsel çalışmaların arttığını belirten Prof. Dr. Hanoğlu, yumurtanın içerisinde bulunan kolin maddesinin hafızayı ve bilişsel işlevleri destekleyen önemli bir bileşen olduğunu belirtti.

“Dengeli Beslenme ve Fiziksel Aktivite Önemli”

Yumurtanın tek bir besin olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hanoğlu, dengeli bir diyetin ve fiziksel aktivitenin sağlıklı yaşlanma için önemli olduğunu ifade etti. Yumurtanın yüksek kolesterol içerdiği düşüncesi değişmiş olup, hem kalp hem de beyin sağlığı için faydalı olduğu bilgisini paylaştı.

Prof. Dr. Hanoğlu, beslenme programının bir parçası olarak yumurta gibi besinlerin tüketilmesinin önemli olduğunu belirtirken, aynı zamanda fiziksel egzersizlerin de hayati önem taşıdığını vurguladı. Zihinsel sağlığı doğrudan etkileyen bedensel sağlığın önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Ağrıyla başlıyor, krampla devam ediyor! Varis akciğerde pıhtıya neden oluyor

Dinlenmeden sürdürülen mesailer, sürekli ayakta durmak, sigara içmek, dar ve sıkı kıyafetler giymek, aşırı kilo alımı, hareketsiz bir yaşam, hatta uzun süre sandalyede oturmak. Tüm bunlar, çağımızın sıradan alışkanlıkları gibi görünse de kişinin konforunu gitgide azaltan hatta akciğer atardamarında pıhtıya bile yol açabilen varis hastalığına zemin hazırlıyor.