Nöroloji Uzmanı açıkladı: Yumurta, Alzheimer’a karşı koruyor

Yumurta Tüketimi ve Alzheimer Hastalığı İlişkisi

Nöroloji alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapmış olduğu açıklamada yumurta tüketiminin hafızayı güçlendirdiğini ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabileceğini belirtti. Yapılan son araştırmalar, yumurta tüketiminin Alzheimer hastalığını önlemede etkili olabileceğini gösteriyor.

Alzheimer hastalığı ve yumurta tüketimi arasındaki ilişkiye dikkat çeken Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapılan bilimsel çalışmaların sadece vücut sağlığı değil, aynı zamanda zihinsel işlevlerin korunmasında da önemli olduğunu vurguladı.

Beyin sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili yapılan bilimsel çalışmaların arttığını belirten Prof. Dr. Hanoğlu, yumurtanın içerisinde bulunan kolin maddesinin hafızayı ve bilişsel işlevleri destekleyen önemli bir bileşen olduğunu belirtti.

“Dengeli Beslenme ve Fiziksel Aktivite Önemli”

Yumurtanın tek bir besin olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hanoğlu, dengeli bir diyetin ve fiziksel aktivitenin sağlıklı yaşlanma için önemli olduğunu ifade etti. Yumurtanın yüksek kolesterol içerdiği düşüncesi değişmiş olup, hem kalp hem de beyin sağlığı için faydalı olduğu bilgisini paylaştı.

Prof. Dr. Hanoğlu, beslenme programının bir parçası olarak yumurta gibi besinlerin tüketilmesinin önemli olduğunu belirtirken, aynı zamanda fiziksel egzersizlerin de hayati önem taşıdığını vurguladı. Zihinsel sağlığı doğrudan etkileyen bedensel sağlığın önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

ÖSYM Açıkladı Sağlık Bakanlığı Personel Alacak

ÖSYM sayfasından paylaşılan duyuruda, KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) ile Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı yapacağı bildirildi. 

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Sivilceye karşı aşı yolda

Fransa merkezli bir ilaç firması, sivilcelerin tedavisi için aşı geliştirmeye başladı.

Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Covid-19 aşısı olanlarda kalp hastalıklarının arttığına yönelik söylentilerin bilimsel bir veriye dayanmadığı belirlendi. İngiltere’de, 46 milyon kişinin verilerini inceleyen bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kesimde hem kalp hem de damar hastalıklarına bağlı ölümlerin daha az olduğu ortaya koyuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir