Mahsur Kalan Doğaseverler AFAD Ekiplerince Kurtarıldı

Doğa severler AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı

MUŞ – Muş’ta kar yağışı nedeniyle araçlarıyla mahsur kalan 4 kişi, AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Diyarbakır’dan Muş’a gelen ve doğa yürüyüşüne çıkan dört kamu çalışanı, aniden bastıran kar yağışı nedeniyle dönüş yolunda mahsur kalması üzerine ekipler seferber oldu. Havanın hızla kötüleşmesi üzerine yakındaki bir köye sığınan grup, Cumartesi günü de devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarını bırakarak yakındaki bir köye misafir oldu. Pazar günü araçlarının yanına dönmeye çalışan doğa severler, kar yağışının etkisini sürdürmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talebinde bulundu. İhbar üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri kısa sürede bölgeye ulaştı. Ekiplerce yapılan çalışmalar sonucu araç saplandığı yerden çıkarıldı.

Mahsur kalanlardan Ebubekir Akdeniz, AFAD ekiplerine teşekkür ederek, “Soğuktan donmak üzereydik. Aracımız saplanmıştı ve durum oldukça zorlayıcıydı. AFAD ekipleri hızla yardımımıza gelerek bizi kurtardı. Muş AFAD’a ve personellerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İSHAK GÜNGÖR – 3.Sayfa

Related Posts

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Ağrıyla başlıyor, krampla devam ediyor! Varis akciğerde pıhtıya neden oluyor

Dinlenmeden sürdürülen mesailer, sürekli ayakta durmak, sigara içmek, dar ve sıkı kıyafetler giymek, aşırı kilo alımı, hareketsiz bir yaşam, hatta uzun süre sandalyede oturmak. Tüm bunlar, çağımızın sıradan alışkanlıkları gibi görünse de kişinin konforunu gitgide azaltan hatta akciğer atardamarında pıhtıya bile yol açabilen varis hastalığına zemin hazırlıyor.