e-Devlet’ten kira sözleşmeleri için yeni dönem: Kullanıma açıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik çalışmalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kasım 2024’te kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılması için yürütülen çalışmaların ilk aşamasını tamamladı. Bu sayede taşınmaz sahipleri, “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden hazırlanan sözleşmeleri kiracılarıyla elektronik ortamda onaylayabiliyor.

Bu hizmet kapsamında oluşturulan kira sözleşmeleri için zaman damgalı “barkodlu belge” düzenlenmekte ve e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi gerçekleştirilmektedir.

“Emlak danışmanları artık resmi olarak görev yapacak”

Çalışmanın ikinci aşamasıyla birlikte, e-Devlet’ten kira sözleşmesi hizmeti artık emlakçılar için de sunulmaya başlandı. TEDB Başkanı Hakan Akçam, emlak danışmanlarının bu sürece dahil olmaması nedeniyle kiracı ve ev sahibinin kira kontratını e-Devlet üzerinden imzalayabildiğini belirtti.

Akçam, uygulamanın emlakçılar için de hayata geçirildiğini ve gayrimenkul sahiplerinin emlak danışmanlarına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sisteminden yetki vererek kira kontratlarını elektronik ortamda iletebileceğini söyledi. Bu sayede emlak danışmanları, mülk sahipleri ve kiracıları bir araya getirerek mesleklerini resmi olarak icra edebilecekler.

“Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapılmalı”

Akçam, sistemin elektronik ortama taşınacağını ve Bakanlık tarafından kira artış oranı, kiracının güvenirliği ve oturduğu sürenin belirlenebileceğini belirtti. Ayrıca, kira kontratlarında kefilin ıslak imzası gerektiği bilgisini veren Akçam, bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Akçam, kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılması zorunluluğunun getirilmesi durumunda, ev sahibi ve kiracı arasındaki problemlerin çözülebileceğini ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Related Posts

Adana’da şaşırtan durum: Kilosu 1 TL’ye düşen karpuz markette 14 TL

Türkiye’nin karpuz ihtiyacının 4’te 1’ini karşılayan Adana’da, ürünün kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Aradaki fiyat farkına üreticiler ile komisyoncular tepki gösterirken …

Emekli zammı belli oldu: Kök maaş tablosu değişti, 4A-4B zam hesaplama

TÜİK’in Haziran ayı enflasyon verisi sonrası emekliye yapılacak Temmuz 2025 zammı yüzde 16,67 olarak açıklandı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşları bu orana göre hesaplandı. En düşük emekli maaşı 16 bin 880 TL’ye yükseldi. İşte, e-Devlet kök maaş sorgulama ekranı ve maaş maaş güncel zamlı tablolar…

Kıdem tazminatı, bedelli askerlik, yaşlılık aylığı tutarları güncellendi: Bedelli askerlik ne kadar oldu?

Temmuz 2025 memur zammı sonrası kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık aylığı ve engelli maaşı gibi birçok ödeme kalemi güncellendi. Memur maaş katsayısının değişmesiyle birlikte yeni rakamlar belli oldu.

Gram altın ne kadar oldu?

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

ABD’li dev bankalardan Türkiye tavsiyesi

CHP Kurultayının iptali davasının 8 Eylül’e ertelenmesinin ardından Wall Street bankaları müşterilerine Türk tahvili ve lira alma tavsiyesi verdi.

Kilis’te biber hasadı başladı

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.