Bakan Göktaş: Aile Yapısını Güçlendirecek Yeni Projeler Hayata Geçecek

Bakan Göktaş: Politikalarımızı Vatandaşların Taleplerine Göre Güçlendireceğiz

ANKARA – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal politikaları güçlendirmek amacıyla vatandaşların talepleri ve günümüz ihtiyaçları doğrultusunda araştırmalar yapacaklarını söyledi.

Bakan Göktaş ve Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen “Çevrim İçi Aile Akademisi” açılışında konuşan Bakan Göktaş, toplumsal farkındalığı artırmayı ve çözüm odaklı projelere odaklanmayı hedeflediklerini belirtti.

Göktaş, ailenin güçlenmesi için yeni projeler geliştirmeye devam ettiklerini vurgulayarak, “Gelecek; bilgili, bilinçli, merhametli ailelerin ellerinde yükselecek.” dedi.

Bakan Göktaş, “Aile Akademisi aile yapısını koruma, destekleme ve geleceğe taşıma konusunda önemli katkılar sunacak. Bu akademiyle sevgi ve dayanışma iklimini büyüterek ailelerimizi, toplumumuzu ve ülkemizin yarınlarını güçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz ise, Türk Kızılay’ın toplumda önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, “2025 yılında başlattığımız eğitim seferberliğiyle toplumun direnç dilini arttırmayı hedefliyoruz. 3 milyon kişiye eğitim vererek daha dirençli bir toplum oluşturmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ÖMER FARUK KARATAŞ – Politika

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.