Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Yüksek Elektrik Faturalarının Ardında Amerikalılar mı Var?

Son zamanlarda vatandaşlar yüksek elektrik faturaları ile boğuşurken bu faturaların Amerikalılara gittiği ortaya çıktı. Elektrik dağıtımının özelleştirilmesi sürecinde önce yandaş şirketlerin zenginleştiği görüldü. Daha sonra ise bu şirketler, işi yabancı şirketlere devretti. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (TEDAŞ) Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerindeki 4 milyon elektrik abonesiyle ilgili Uludağ elektrik dağıtım ihalesini Limak-Kolin-Cengiz ortaklığı kazandı. Ancak daha sonra Kolin ve Cengiz’in hisseleri tamamen Limak’a satıldı ve şirket sadece Limak’ın oldu. Limak da bir süre sonra bu şirketi İngiliz yatırım fonu Actis’e sattı. Actis de sonrasında şirketi Amerikan General Atlantic’e devretti.

Yabancılarla Elektrik İş İçinde mi?

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamada, “Özelleştirmeler sonucunda 4 milyon elektrik abonesinin önce yandaş şirketlere, sonra İngiltere’ye ve en sonunda da Amerika’ya müşteri yapıldığını” belirtti. Limak’ın şirketi İngiliz yatırım fonu Actis’e devretmesiyle birlikte abonelerin Amerikan şirketine para ödemeye başladığını öne süren Yavuzyılmaz, vatandaşların tamamının yabancı şirketlere müşteri, abone ve borçlu hâline getirildiğini vurguladı.

Milli Varlık Yabancılara mı Devredildi?

Yavuzyılmaz, “Özelleştirme sürecinde 4 milyon abonenin önce yandaş şirketlere, ardından İngiltere’ye ve nihayet ABD’ye gittiğini” belirterek, milli varlıkların yabancı şirketlere satıldığını ifade etti. Limak’ın şirketi Actis’e hangi bedelle sattığı ve Actis’in de Amerikan General Atlantic’e hangi tutara devrettiği konusunda daha fazla bilgi talep eden Yavuzyılmaz, şirketin denetimi ve kontrolü konusunda şeffaflık sağlanması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

ABD Başkanı Donald Trump’tan Çin’e karşı sert sözler!

ABD Başkanı Trump basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Trump, Çin’den “önemli bir şey” almadıkları sürece tarifeleri düşürmeyeceklerini söyledi.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir