Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli Veteriner Hekimler Derneği, Ankara’ya Yürüyüş Gerçekleştirdi

Emekli Veteriner Hekimler Derneği, veteriner hekimlerin emekli maaşı konusundaki mağduriyetleri gidermek amacıyla Çanakkale’den Ankara’ya yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nde Ankara’da gerçekleştirilen basın açıklamasıyla sona erdi. Emekli veteriner hekimlerin SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinden daha düşük emekli maaşı aldığını vurgulayan Emekli Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Uğur Görür, geçim sıkıntısı çektiklerini belirtti.

‘Üvey Evlat Muamelesi Gördük’

Devlet Memurları Kanunu’nda veteriner hekimlerin sağlık sınıfı çalışanı olarak tanımlandığını hatırlatan Görür, “2019 yılı ocak ayına kadar devletten emekli bir veteriner hekim ile devletten emekli olan bir beşeri hekim aynı maaşı alıyordu. Ancak 2018 yılında 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu’nda yapılan değişiklikle eklenen ek 84’üncü madde ile sağlık hizmetleri sınıfı emeklilerinin maaşlarında iyileştirmeler yapıldı. Ancak sağlık sınıfı çalışan olmalarına rağmen emekli veteriner hekimler bu düzenlemelerden faydalandırılmadı ve üvey evlat muamelesi gördü. Emekli veteriner hekimler olarak bunu kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Görür, emekli veteriner hekimlerin de sağlık hizmetleri sınıfı emeklilerine yönelik maaş iyileştirme düzenlemelerinden yararlandırılmasını talep etti.

Tarım Orman-İş Sendikası da veteriner hekimlere destek verdi. Tarım Orman-İş Sendikası Genel Sekreteri Veteriner Hekim Onur Canik, Kemal Tahir’den alıntı yaparak “Kuvva bire kadar kırılmadıkça bu ülkede umut tükenmez. Son Kuvay-i Milliyeci kendimi görüyorsam eğer; Ben yaşıyorsam hala, Umut vardır” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.