Hidrosefali Hastası Göktuğ’un İlk 23 Nisan Kutlaması

Hidrosefali Hastası Göktuğ’un 23 Nisan Surprizi

AMASYA’da hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası olan 1,5 yaşındaki Göktuğ Kara, ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sağlık ekiplerinin sürpriz ziyaretiyle kutladı.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Volkan Taşova’nın, 1,5 yaşındaki Göktuğ Kara’yı ailesiyle birlikte yaşadığı evde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Göktuğ’a oyuncak hediye edildi ve balonlarla süslenen pasta sürprizi yapıldı.

“İlk 23 Nisan Kutlamamız”

Anne Merve Kara, yapılan sürprizden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Doktorlarımız, oğlum Göktuğ Kara için eve gelerek bizi bu anlamlı günde yalnız bırakmadılar. Evdeki ilk 23 Nisan kutlamamızı yaşadık. Tüm doktorlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Tüm Çocukların Bayramını Kutluyoruz”

Ziyaret hakkında konuşan Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Volkan Taşova, “Bugün 23 Nisan vesilesiyle evde sağlık hizmeti alan ve bayram kutlamalarına katılamayan çocuklarımızı ziyaret ettik. Göktuğ bebeğimiz için de ilk 23 Nisan bayramını kutlamak istedik. Tüm çocukların bayramını kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyoruz” dedi.

Haber-Kamera: Şerife Serap KARA-AMASYA-DHA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.