Bahçesinde baktığı kediden bulaşan bakteri görme kaybına yol açtı

Esenyurt Sakini Emir Kurt, Kediden Bulaşan Bakteri Yüzünden Gözlerinde Görme Kaybı Yaşadı

Esenyurt’ta yaşayan Emir Kurt, geçen kasım ayında evinin bahçesinde baktığı yavru kedi tarafından tırmalandı. Olaydan yaklaşık bir ay sonra sağ gözünde görme kaybı başlayan Kurt, durumu önemsemedi ancak 2 gün sonra sağ gözünde tamamen, sol gözünde kısmi görme kaybı yaşaması üzerine hastaneye başvurdu. İlk gittiği hastanede tanı koyamayan doktorlar, Kurt’u Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Burada yapılan muayenelerde, Kurt’u tırmalayan kediden Bartonella bakterisi bulaşma şüphesi üzerine test yapıldı. Testlerin pozitif çıkması sonucu ilaçlı tedaviye başlandı.

Yaklaşık 2 aydır devam eden tedavinin sonunda Kurt’un sol gözü normale dönerken, sağ gözündeki yüzde 70’lik görme kaybı devam ediyor. “Sol gözümdeki görme kaybı düzeldi, sağ gözüm yüzde 30 görüyor” diyen Kurt, bahçede beslediği kedinin elini tırmaladığını ve görme kaybının kediden bulaşan bakteri yüzünden olduğunu belirtti.

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Erdoğan, Bartonella bakterisiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bu bakterinin özellikle kedilerden bulaştığını belirten Erdoğan, kedilerin ısırması, tırmalaması veya açık bir yaraya temas etmesi sonucu bulaşabileceğini ifade etti. Temas sonrası temizlik ve doktora başvurmanın önemini vurgulayan Erdoğan, bakterinin erken tanısının ise kalıcı görme kaybını engelleyebileceğine dikkat çekti.

Veteriner takibinde bulunan kedilerin temizliğine de özen gösterilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, bakterinin tedavisinin 2 ile 6 ay arasında sürebileceğini ve erken teşhisin hayati önem taşıdığını söyledi. Emir Kurt ise yaşadığı olayı anlatarak, hayvanlarla temas sonrası hastaneye başvurmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Kedilerin dışarı çıktıktan sonra temizliklerinin yapılması gerektiğini de ekledi.

Related Posts

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

ÖSYM Açıkladı Sağlık Bakanlığı Personel Alacak

ÖSYM sayfasından paylaşılan duyuruda, KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) ile Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı yapacağı bildirildi. 

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir