Göz kapağı düşüklüğünün sebepleri ve çözümleri

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu: ‘Kapak Estetiği Görme Konforunu ve Estetik Görünümü Etkiliyor’

‘ÜÇÜNCÜ GÜNDEN İTİBAREN HASTALAR GÜNLÜK YAŞAMLARINA DÖNEBİLİYOR’

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ‘kapak estetiği’ olarak bilinen cerrahi yöntemin, görme konforu ve estetik görünüm üzerindeki etkilerini açıkladı. Üst kapak cerrahilerinin genellikle lokal anesteziyle, daha kapsamlı dört kapak cerrahilerinin ise genel anestezi altında yapıldığını belirten Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahi operasyonların uzun vadeli sonuçlarının olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ameliyat sonrası sürecin hastalar için oldukça konforlu geçtiğini belirtirken, ameliyat sonrası 48 saat boyunca saat başı buz uygulamasının önerildiğini söyledi. Üçüncü günden itibaren hastaların günlük yaşamlarına dönebildiğini ve birinci hafta sonunda dikişlerin alındığını, böylelikle deniz, havuz gibi aktivitelere katılabildiklerini belirtti.

‘DETAYLI BİR GÖZ MUAYENESİ ÖNEMLİDİR’

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahinin sonuçlarının uzun vadeli olduğunu vurgulayarak, görme kaybına yol açmayan bu cerrahinin hastalara estetik kaygılarının yanı sıra baş ağrısı gibi sorunlardan da kurtulma fırsatı sunduğunu belirtti. Ameliyat sonrası sürecin genellikle ağrısız geçtiğini ve hastaların birkaç gün içinde şişlik ve morluk yaşayabileceğini ancak bir hafta içinde bu durumların kaybolduğunu aktardı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, oküloplastik cerrahi düşünen hastaların detaylı bir göz muayenesi yaptırmasının önemine değinerek, cerrahilerin hastanın şikayetlerine uygun olarak kişiye özel olarak planlandığını, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir görünüm ve yaşam kalitesi için uzman bir değerlendirme gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Ağrıyla başlıyor, krampla devam ediyor! Varis akciğerde pıhtıya neden oluyor

Dinlenmeden sürdürülen mesailer, sürekli ayakta durmak, sigara içmek, dar ve sıkı kıyafetler giymek, aşırı kilo alımı, hareketsiz bir yaşam, hatta uzun süre sandalyede oturmak. Tüm bunlar, çağımızın sıradan alışkanlıkları gibi görünse de kişinin konforunu gitgide azaltan hatta akciğer atardamarında pıhtıya bile yol açabilen varis hastalığına zemin hazırlıyor.